Golfaren för februari månad spelades på Costa Esuri Västra. Esuris Västra golfbana var i riktigt bra kondition och den torra vintern har gjort att det var extra mycket rull på fairway. En och annan boll rullade så långt att den rullade ner i vattenhinder. Som vanligt denna vinter så hade vi strålande solsken, men det var en del kalla vindar tidigt på morgonen. Det märktes inte på spelet, för det var många bra scorer och flera av klasserna fick avgöras genom att jämföra resultat sista 9 hålen.

Ännu mer spännande var det i Openklassen. Lars Persson, El Rompido, och Gunilla Hansson, Carvoeiro, hade båda 89 slag. De hade samma resultat sista 9 hålen, men Gunilla hade bättre resultat sista 6 hålen och därför vann hon Openklassen. Tack vare sitt fina spel, så vann också Gunilla hela Golfaren på 36 poäng.  

Lagtävlingen spelas alltid som en Irish Rumble, och där vann lag Rolf Kjellman, Lennart Borg, Margareta Linell, Gunilla Kjellman på 80 poäng. Även i lagtävlingen var det riktigt spännande och resultatet de sista 9 hålen avgjorde.

Närmast hål damer vanns av Karin Öckert, drygt fyra meter från pinnen. I herrklassen var det ingen som träffade greenen, trots fullt startfält. Till herrarnas ursäkt kan nämnas att det är ett ganska långt hål vaktat av många bunkrar. På nästa Golfaren så kommer det vara närmast hål på två korthål för herrarna, så priset går vidare till mars månads Golfaren.

Längsta drive vanns även den av Gunilla Hansson. I herrklassen segrade Torbjörn Ranlund. 

Nästa Golfaren spelas på La Monacilla fredag den 16/3.

Top 10 Golfaren  - Poängbogey (Stableford)

1. Gunilla Hansson 36
2. Jan-Arne Rese 35
3. Niels Kristian Skov 35
4. Carina Grimberg 35
5. Lillen Sanner 34
6. Margareta Zetterlund 34
7. Göran Ingels 33
8. Rolf Kjellman 33
9. Ulla-Lena Frödell 33
10. Lars Persson 32

Lagtävling, Irish Rumble Poäng
1. Rolf Kjellman, Lennart Borg, Margareta Linell, Gunilla Kjellman 80
2. P-G Åberg, Ulla-Lena Frödell, Morgan Reiner, Carina Grimberg 80
3. Tom Løken, Birgitte Sundekilde, Eva Flygt, Jan-Arne Rese 79
4. Stefan Edberg, Solveig Nylaender, Harald Leikanger, Karin Öckert 79
5. Ragnhild Knedahl, Gudrun Bågstam, Anders Hedin, Lillen Sanner 78