El Rompido är en av de mest populära golfdestinationerna i Spanien. På grund av det stor tryck som varit på golfbanan under året som gått, så har villkoren ändrats för våra gäster som bokar medlemskap med fri golf inför kommande säsong. Gäster som rest under många säsonger ombeds läsa texten noga, eftersom det är stora förändringar angående hur starttider bokas samt att tävlingsverksamheten förändras när alla inte längre kan spela Order of Merit golfen på samma dag.

Gäster på plats kommer att delas in i två grupper, med olika dagar för förbokade starttider. Därför är det extra viktigt att i samband med bokning i kommentarfältet att uppge om man reser med vänner, så att vänner placeras i samma spelgrupp.

Golf | Tidbokning | Tävlingar

Tidbokning på destinationen

Gäster med golfmedlemskap med fri golf på golfbanorna Sur och Norte får tre förbokade starttider per bokad vecka. Information om speldatum, tävlingsdagar och gruppindelning får kunden via en länk till en sida som kallas Golfkalender, som skickas via e-posten Viktig Ankomstinformation en månad innan ankomst. Resterande golftider bokas direkt med golfklubbens personal, tidigast sju dagar före önskad speldag. Starttider kan också bokas via SoloGolf | GolfiSpaniens tidbokning, vid de tillfällen det finns lediga starttider. I tillägg arrangeras 9-håls sällskapsgolf på lördagar, dit gäster kan anmäla sig.   

Tidigare år har gäster förbokat de första veckans speldagar hemifrån samt bokat starttid via våra egna startblock i pärmen Tidbokning på boendet. På grund av att destinationen numera är så populär och fullbokad, så behöver golfklubben besked långt tidigare och våra gäster kommer att spela på starttiderna eller ej. Det totala antalet starttider har också reducerats.

Gäster som önskar att spela mer än de tre förbokade golfrundorna per vecka, ska boka starttider direkt med golfklubbens personal i deras tidbokning, tidigast sju dagar innan speldatum. Det finns inga restriktioner angående tid för spel.

Observera att det under vissa perioder inte kommer att finns ytterligare starttider, vid sidan av de tre förbokade tiderna, där gästen har möjlighet att fullföra 18 hål innan det blir mörkt. Sur är då en perfekt golfbana när det inte finns lediga starttider för en hel runda. Gästen kan spela 3, 7, 9 eller 11 hål och ändå avsluta nära boendet och klubbhuset.  

Våra förbokade starttider är en blandning av morgon-, middag och eftermiddagstider. På flera golfbanor i södra Europa så använder man start från både hål 1 och hål 10 under högsäsong. Det gör man bland annat på El Rompido Sur. Det innebär att alla som spelar på morgonen spelar mellan 08:00 - 10:20. Första eftermiddagstiden är 12:50. Mellan 10:20 - 12:50 kan man inte starta, eftersom det är varvtider, då gäster som startade på hål 10, ska slå ut på hål 1 för att spela sina sista 9 hål. På El Rompido Norte är det normalt endast start från tee 1.

Förboka starttider innan ankomst

Gästen meddelas via Ankomstbrev och sidan Golfkalender vilka dagar som är förbokade under kalendermånaden som kommer. Tre starttider förbokas per vecka. Golfkalender för förbokade starttider finns på internet och uppdateras inför varje ny månad.

Gratis spel på eftermiddagen för den som orkar mer än 18 hål

Våra gäster som har medlemskap med fri golf har möjlighet att gratis spela ytterligare hål under eftermiddagen vid mån av plats. Eftermiddagsrundan kan inte förbokas. Ta kontakt med personalen i pro shopen efter förmiddagens spel.

Flexi-greenfee

Det finns rabatterade Flexi-greenfeebiljetter att köpa till för gäster som har medlemskap med fri golf. Flexi-greenfeebiljetter bokas i steg 3 av bokningen och där visas aktuella priser. Flexi-greenfeebiljetter är giltiga på flera golfbanor i regionen. Det är ett perfekt komplement för gäster som vill vara garanterade mer än tre 18-hålsrundor per vecka. Flexi-greenfeebiljetter kan fördelas fritt mellan gäster som har samma bokningsnummer, men greenfeebiljetterna kan inte användas av någon som inte står på bokningen.  

Golfvärd

Vi har personal på plats som arrangerar golftävlingar under perioden 1/10 - 30/4.

Tävlingsverksamhet

Gäster som bokat medlemskap med fri golf, erhåller tre förbokade starttider per vecka. I samband med två av dessa starttider finns möjlighet att delta i våra tävlingar. Gäster som inte önskar att delta i tävlingen spelar istället sällskapsgolf, före eller efter tävlingsdeltagarna. Vilka tävlingar som arrangeras och vilka dagar framgår av Golfkalender.  

En tävling per vecka spelas som par- eller lagtävling. Tävlingsformerna varierar varje vecka. Vanliga tävlingsformer är scramble, irish greensome, trisome, shamble, färgslaget och andra sociala tävlingsformer.

En tävling per vecka spelas som individuell tävling. Tävlingsformerna varierar under en månad och även hur tävlingen lottas. Vanliga tävlingsformer är dam- och herrgolf, poängbogey, slaggolftävlingen samt en månadsfinal.      

Order of Merit Golfen försvinner

Under säsongen som kommer, så finns det ingen möjlighet för samtliga gäster att tävla på samma dag, så som de gjort tidigare år. Det innebär att alla gäster inte kan tävla mot varandra i en gemensam Order of Merit. Order of Merit kommer att ersättas av en månadstävling och andra individuella tävlingar.