Partävling Golfaren 2-boll Bästboll
Quinta do Vale | Portugal
Torsdag 19/2; Shot-gun start 09:30 (10:30 spansk tid)

Anmäl dig till Golfaren, månadens trevligaste tävling som är öppen för alla SoloGolf | GolfiSpaniens gäster. Golfaren spelas som en bästboll med två personer per lag. Gäster från alla SoloGolf | GolfiSpanien destinationer är välkomna. För att det ska vara lätt att räkna lagresultatet, så spelar vi poängbogey. Vi spelar enligt officiell slope, men med 10% handicap reduktion.

Quinta do Vale ligger i Portugal och precis vid gränsfloden mot Spanien. Quinta do Vale är en bra golfbana som är designad av Ballesteros. Den är utmanande för alla handicapklasser. Många hål kräver spelstrategi. Spelaren ställs hela tiden inför val om de ska chansa att slå över hinder, eller spela säkert. Det är stora, fina greener på banan. Det är många onduleringar och det gäller att ta tid och läsa noga innan man puttar. Det är också viktigt att man väljer rätt klubba vid inspel, annars kan man få väldigt långa puttar.

Vi har registrering i klubbhuset från 08:15 portugisisk tid fram till 08:40. Registrering sker via två incheckningsstationer, en för startande på hål 1-9 och en för startande på hål 10-18. Genomgång av lokala regler och spelform startar 08:45. Sedan går alla lag till respektive hål  09:10. Vi har shot-gun start kl. 09:30. Det är alltså klockan 10:30 spansk tid, eftersom Portugal är i en annan tidzon.  Gäster som reser med sent eftermiddags- eller kvällsflyg från Faro den 19/2, hinner utan problem att vara med och tävla.

Direkt efter rundan är det prisutdelning. För att få ta emot pris, så måste man närvara under prisutdelningen. Vi delar också ut flera klappepris.

Specialpris på greenfee, startavgift och ett litet välkomstpaket är 30 EUR, som betalas senast den 12/2 till er golfvärd på resmålet. Gäster som har greenfeebiljetter till Quinta do Vale ska betala 5 EUR i startavgift och lämna greenfeebiljetten till golfvärden.  Golfbil bör förbokas, och betalas på plats i pro shopen till Quinta do Vales personal. Vi försöker sätta ihop gäster som önskar spela med golfbil, så vänligen meddela om ni önskar golfbil i samband med att ni fyller i formuläret för anmälan.

Vägbeskrivning finns på hemsidan. Körtid från Punta Umbria, ca 55 min; El Rompido, ca 45 min; Isla Canela, ca 20 min; Costa Esuri, 10 min; Olhão, ca 45 min; och Carvoeiro, ca 1 timme. Gäster som kör från Spanien ska inte betala tull på motorvägen, utan köra av på första avfart efter att ni passerat gränsfloden. Gäster från Portugal kan köra N-125, och slipper då att betala vägtullar. 

Anmälan till tävlingen är bindande, och sista anmälningsdag är den 12/2. Anmälan göras lättast via internet, alternativt så kan ni lämna era uppgifter till er golfvärd, så skickar golfvärden in bokningen via internet. Länken till anmälningsformuläret finns på vår hemsida under www.golfispanien.se/golfaren.

Skynda er att boka! Tävlingen blir oftast fullbokad. Har ni ankomst efter den 12/2 och ni inte redan har anmält er via internet, så fråga er golfvärd om det finns restplatser eller reservplatser. Välkomna!

SoloGolf | GolfiSpanien