Just nu finns det billiga flygbiljetter med TAP, Portugals största flygbolag, till Faro från Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Göteborg. Tur och returbiljetter kostar mellan 2400 - 3400 SEK. Det ingår ett bagage på 23 kg. Golfbagen kostar 40 EUR tur och retur och bokas på hos TAP via telefon +(46) 8 587 70 455, efter att man bokat biljetten via internet. http://www.flytap.com/Sverige/en/Homepage. TAP flyger med en mellanlandning i Lissabon. gäster som önskar att hämta hyrbilen i Lissabon, istället för i Faro, kan göra det och lämna den i Faro vid avresa, utan extra kostnad. De flesta gäster brukar äta middag på Lissabon flygplats, innan de reser vidare med det sena flyget till Faro. Hemresan från Faro brukar gå runt lunchtid med kort väntetid i Lissabon, och man är hemma i Skandinavien på eftermiddagen. TAP har en lågpriskalender. Det innebär att gäster som är flexibla angående resdatum, kan se exakt vad biljetten kostar varje dag och välja den som passar bäst eller som är billigast. För att finna TAPs lågpriskalender så ska man gå in på deras hemsidan via länken ovan och sedan välja rubriken Faro - Departure from Stockholm under den stora bilden till höger på deras hemsida. Gäster som flyger från Danmark ska använda länken http://www.flytap.com/Danmark/da/Homepage och gäster som flyger från Norge ska använda länken http://www.flytap.com/Norge/no/Homepage. Alla länder har lågpriskalenderna under stora bilden.

Norwegian har också en lågpriskalender. Norwegian har direktflyg till Faro från Stockholm, Oslo och Köpenhamn fram till 1/12. Sedan har de inga flygningar till Faro förrän lördag den 2/2. http://www.norwegian.com/. Norwgian har precis börjat sälja flygresorna för april och maj 2013, så det gäller att vara med om man ska få en biljett till lågt pris. Det är många som längtar efter sol, golf och bad.

Till Malaga kan man flyga nästan dagligen med Norwegian från Stockholm, Oslo och Köpenhamn, även under december och januari. Ibland kan man finna riktigt billiga biljetter till Malaga, speciellt gäster som kan vara flexibla med sitt ankomst- och avresedatum. Till våra resmål i Huelva, som till exempel El Rompido och Punta Umbra tar det ca 3 timmar med bil från flygplatsen. Norwegian tar betalt för bagage och golfbag.

RyanAir flyger direkt från Stockholm-Skavsta till Faro fram till 3/11. Normalt börjar de flyga igen i slutet av mars. http://www.ryanair.com. RyanAir flyger även från Rygge, en flygplats utanför Moss i Norge, ganska nära svenska gränsen. RyanAir tar betalt för bagage och golfbag.

SAS startar också med nya direktlinjer till Faro och Malaga. Nu finns direktflyg Göteborg - Malaga med start 13 oktober, som trafikeras på lördagar. Nya direktflyget Oslo-Faro med SAS startar 26 juni. Direktflyg till Malaga går även från Trondheim med start 3 november. Bergen -Malaga börjar trafikeras den 23 juni.

Ytterligare tips när det gäller flygresor är att använda en sökmotor för flygresor på internet. Då får ni många olika alterantiv och prisklasser för specifika datum som ni har valt. Nackdelen är att man då inte ser en "lågpriskalender" med pris dag för dag, utan måste söka flera olika datum för att pussla ihop den bästa biljetten. Det är också bra att slå en signal till sin lokala resebyrå innan ni köper biljetterna. Där brukar det alltid finnas någon som är proffs på att leta flyg, och kanske finner de något som är bättre och billigare än det ni redan funnit på internet. Får ni ingen hjälp, så kan ni alltid ta kontakt med oss på GolfiSpanien, så hjälper vi till att finna flygalternativ.   

Numera är det vanligt att man reser ner med ett flygbolag och hem med ett annat. Som resenär gäller det att titta på olika alternativ och finns de biljetter som passar en bäst. Ju tidigare man bokar, ju billigare brukar flygbiljetterna vara. Kom ihåg att alltid köpa flygbiljetter med kreditkort, som har en försäkring med konkursskydd.

Eftersom vi har flexibla resdatum på alla resmål, så brukar det alltid finnas en möjlighet att finna bra flygbiljetter. Gäster som bokar sent under säsongen och där sökmotorn visar att bokningen måste bekräftas, bör ta kontakt med vår personal innan ni bokar flyg för att säkerställa sig om att det verkligen finns plats. Det är ofta som det går att boka trots att sökmotorn visar att bokningen måste bekräftas, men det är bästa att skicka en e-post till oss eller ringa innan ni köper biljett.