För den som inte bara vill spela golf så rekommenderas dagsutflykter till vackra och spännande platser inom några timmars bilresa. Fenicier, kartager, romare, västgoter och morer har alla satt sin prägel på södra Spanien.

Sevilla är ett underbart turistmål. Njut av god mat och vackra byggnader eller besök muséer, katedralen eller slottet. Sevilla är också en drömplats när det gäller shopping. För den som vill vårda kropp och själ, finns ett underbart moriskt bad i de gamla judiska kvarteren i Santa Cruz.

I området El Condado, väster om Sevilla, produceras en mängd olika unga, vita viner med fruktig smak. De flesta bodegas gör också vinäger. Vinturismen växer i den regionen, men är relativt outvecklad jämfört med området runt Jerez. Jerez är inte heller långt bort, och där finns både stora och små bodegas där man kan få lära sig om tillverkning och provsmaka. Jerez har också ett mysigt litet slott där man får en intressant historielektion av duktiga guider. Där finns också en Camera Oscura där man kan se hela Jerez i realtid, utan att ta ett enda steg. Från Jerez är det inte långt till Cádiz, där man inte ska missa ett besök till den äldsta delen av staden.

I södra delen av Huelva finns den stora nationalparken Coto de Doñana, vilket är ett paradis för ornitologer. Där finns också den annorlunda byn El Rocio, där gatorna är av sand och där det mesta kretsar runt flamenco, hästar, sadlar och den stora pilgrimsvandringen i maj.

I norra delen av Huelva i Aracena finns Gruta de las Maravillas, en av världens vackraste kalkstensgrottor med en kristallblå sjö och många salar. I Aracena finns också ett skinkmuseum och många butiker som specialiserat sig på traktens stolthet, jamón iberico eller pata negra skinka från Jabugo. När man kör uppför bergen mot staden ser man grisar, som mumsar på ekollon.

Almonaster la Real är en charmig liten by i norra Huelva, med en av Spaniens äldsta moskéer högst upp på toppen av berget vid sidan av tjurfäktningsarenan. Det är mysigt att ströva omkring på kullerstensgatorna. På väg ut ur stan, finns en mycket bra restaurang som serverar traktens specialité, fläskfilé från de berömda grisarna.
I Minas de Riotinto finns flera intressanta utflyktsmål, bland annat ett gruvmuseum, en gruva som man kan besöka samt en annorlunda tur genom gruvområdet i ett gammalt tåg.
Columbus startade sin seglats mot Indien ifrån Huelva. Idag kan man se kopior på de tre skeppen och lära sig mer om Columbus resor i Palos de la Frontera och klostret i La Rábida. Skeppen finns bara några minuters bilfärd från Huelva, på väg mot Doñana.

Utflykter till typiskt vitkalkade spanska byar och städer som Isla Cristina, Lepe, Aljaraque, Ayamonte och Moguer är ett underbart sätt att få blicka in i den spanska vardagen. De flesta städer har också en karneval eller en mässa och nästan alla städer har marknad en gång i veckan. I vår informationspärm kan ni läsa om vilken dag det är marknad i de olika städerna.

Lägenhetshotell i området

Välj lägenhetshotell Leo Deluxe om du önskar prisvärd longstay vid havet, gångavstånd till centrum samt fri golf på en golfbana där det är enkelt att få starttid. Lägenhetshotellet ligger så nära stranden som det är tillåtet att bygga, och till havet kommer man genom att korsa vägen och fortsätta på de vackra träbroarna genom det naturskyddade sanddynerna. Parallellt med stranden går en belagd gångväg till Punta Umbria centrum... Läs mer »
 
 
 

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil