Våra gäster blir allt duktigare på att slå rakt. Vi gratulerar Grethe Dalsgaard, Jenny Hansson och Torbjörn Ranlund som slagit sina livs slag senaste månaden.

På hål nummer 12 på Costa Esuri Oeste, vilket är ett av de tuffaste hålen på banan, tog Grethe Dalsgaard upp sin driver och klämde till. Undret skedde under tävlingen Kickergolfen. Hon slog till så pass bra att bollen gick över det stora vattenhindret och rullade i hål.
Detta var Grethes första Hole-in-one och hon har spelat golf i 22 år. Maken Lars tyckte att det var dumt att hon gjorde den i Spanien, då försäkringen inte täcker HIOs utomlands.
Stort Grattis till Grethe!

Torbjörn Ranlund på l Rompido gjorde det som är få golfare förunnat under en sällskapsrunda på Södra banan. På hål 2, 182 meter, slog Torbjörn sin trä 5 över höger bunker med en fin draw. Slaget var perfekt. Bollen landande på greenen och rullande i hål. Det var Torbjörns första HIO. Efter rundan njöt alla i solen på terrassen på 19:e hålet med Cava.

Jenny Hansson gjorde sitt livs första HIO på hål 15 på Vale da Pinta, Carvoeiro. Jenny slog en järnsexa och fick en riktigt bra bollträff. "Bra slag" sa medspelarna. Bollen flög i en hög fin båge och landar 50 cm framför flagg. Det blir helt tyst på tee, alla fyra tittar på när den sakta rullar mot flagg. Jenny hann tänka "Den kom riktigt nära hål" innan den mjukt droppade över kanten och ner i hål. Alla fyra jublade och grattis kramarna avlöste varann. Jenny fick ett fint diplom och firade med öl i solen på klubben och skumpa på Vale da Lapa på kvällen med hela familjen. Jenny beskriver det som en magiskt upplevelse, med ett härligt gäng på en av de finaste banorna jag spelat. Pricken över i:et på semestern!

Vi på GolfiSpanien gratulerar er alla och hoppas på fler lyckoträffar.