Sista tävlingen på El Rompido har spelats för denna vintersäsong. Det har varit ett nytt rekordår när det gäller antal deltagare på våra tävlingar, men det allra roligaste är att så många olika personer har spelat bra. Vi har haft hela 240 golfare som gjort topplaceringar och fått poäng på Order of Merit, varav 21 av vinnarna har haft resultat bättre än sitt handicap. Totalt var det 26 olika vinnare. Endast 3 spelar lyckades att vinna två gånger. Till alla er som inte fick någon OoM poäng denna vintersäsong, önskar vi lycka till nästa säsong.

Det blev en rafflande kamp om slutsegern för årets totalseger i Order of Merit. Jan-Arne Rese och Svein Jacobsen, som båda tävlar i hcp grupp 0-20, slutade båda på 217 poäng. Jan-Arne hade åkt hem när Svein jagade poäng för att komma ikapp. I sin sista tävling lyckades Svein vinna 6 poäng, och kom då precis upp till 217 poäng. Hcp grupp 20,1-36 vanns utav Yvonne Persson-Sundell. Vi gratulera alla vinnarna.

Vi kan konstatera att vintern 2012-2013 var herrarnas år när det gäller Månadens Golfare, men förra året var det damerna som vann flest pokaler. Det har varit många jämna kamper om troféerna. Ofta har det avgjorts på de sista hålen under månadens sista tävlingar. Ett stort grattis till månadssegrarna Kjell Anders Röd, Flemming Sörensen, Svein Jacobsen, Poul Kramer, Tore Jacobsson, Bengt Herneteg, Eva Wahl, Göran Ingels, Gun Evergård, Torgny Westerholm, Margareta Larsson, Björn Larsson och Lillian Krokan, som alla spelat exceptionellt bra golf här på El Rompido. Av 14 möjliga troféer, så var det olika vinnare varje månad. Den enda personen som lyckades vinna två gånger var Svein Jacobsen.

Vi har också slagit rekord när det gäller deltagande på våra sociala tävlingar. Det är många som har varit med och tävlat, som aldrig någonsin skulle tävla på sin hemmaklubb. Vi tycker att våra sociala tävlingar är en bra möjlighet att lära känna nya människor. Vid tävlingsspel så blir man också tvingad att hålla sig någotsånär uppdaterad med golfens regler. Vi fortsätter med gratis regelvandring, frågesport och andra uppskattade golfaktiviteter nästa vinter. Under säsongen har vi provat flera nya spelformer, som Bästboll Speciale och Spansk slaggolf, som vi fortsätter med även nästa år. Vi har bokfört tre hole-in-one under säsongen på El Rompido, en eagle och massvis av birdies.

Vi blickar framåt mot nästa säsong och är i full gång med planeringen. Tävlingarna spelas måndag, tisdag och fredag nästa vinter. Många gäster har redan bokat och längtar tillbaka till El Rompido. Vi på GolfiSpanien är redo för att göra säsongen 2013-2014 till den bästa någonsin.