Ta en ledig dag från golfen och följ med till Sevilla, Andalusiens mest spännande stad. Det är en fantastiskt vacker storstad. Stadskärnan är relativt liten och där finns de flesta sevärdheterna, den godaste maten och den bästa shoppingen. Många av våra gäster besöker Sevilla minst en gång per år. Den som vill följa med på vår guidning till fots får uppleva Plaza España, Parque Maria Luisa och den vackra stadsdelen Santa Cruz. Pris för guidning och bussresa från El Rompido eller Punta Umbria är 28 € per person.

Först besöker vi området Expo 1929 och Parque Maria Luisa, med praktfulla torget Plaza de España. Den guidade promenaden fortsätter till fots i den pittoreska stadsdelen Santa Cruz, som har smala gränder kantade av apelsinträd, mysiga barer, vackra fönster och torg. Guidningen slutar sedan en kort promenad från centrum, intill slottet och den berömda katedralen.

Efter guidade runtturen har alla gästerna egen tid att utforska staden. Välj rekommenderar slottet, med dess fantastiska rum och trädgårdar, eller den imponerande katedralen, med dess utsmyckningar och den otroliga utsikten uppifrån klocktornet. Kom ihåg att ta er tid för flera tapas och vin samt njuta av folkvimlet. Intressant är också de guidade turerna inne på tjurfäktnings-arenan samt Las Setas, där man kan promenera och fika uppe på taket av en byggnad som ser ut som jättelika svampar, uppförda för att sätta Sevilla på den arkitektoniska världskartan.

För den som redan varit i Sevilla flera gånger, så finns det nästan inget mer romantiskt än avslappnande bad och massage på moriska badhuset AIRE Ancient Baths Sevilla. Den konstintresserade ska inte missa Museo de Bellas Artes. Museo de Arquelógico är intressant för alla som är gillar historia medan Museo de Artes y Costumbres Populares är för den som vill lära sig mer om Andalusiens folk och traditioner.

Gillar ni vin och tapas, stanna på flera barer och prova lokala läckerheter. Mat och tapas ingår inte

under dagen, men vi hjälper självklart till att rekommendera olika restauranger och smårätter, så att det blir lättare att beställa. Den som gillar shopping, kommer att älska Sevilla. Det finns kvarter med bara skoaffärer och flera gågator med butiker och stora varuhus.

Avresa från Playa Marina, Isla Canela

07:30 Avresa från Marismas Club, El Rompido
07:45 Avresa från Leo Deluxe, Punta Umbria

16:30 Hemresa från Calle la Rábida bakom Palacio San Telmo, Sevilla

Personer som är 65+ har ofta rabatterade inträden, så kom ihåg att ta med ert pass eller ett annat

intyg som visar att ni är pensionär. Ta med skor som är sköna att promenera i. Extra kläder, paraplyn eller annat som ni inte behöver i Sevilla, kan lämnas i bussen. Sista anmälnings- och betalningsdag är måndag 11/11 kl. 19:30, men observera att resan kan bli fullbokad tidigare. För att resan ska kunna genomföras, måste minst 14 personer vara anmälda. Anmälan är bindande och ska göras via e‐post golfvard_elrompido@golfispanien.se. Kom ihåg att i god tid avboka er från eventuella förbokade golftider den 17/11.

Vi ser fram emot en riktigt härlig dag. Hjärtligt välkomna!
Katharina

SoloGolf | GolfiSpanien