Pestana VilaSol är ett 5-stjärnigt hotell i direkt anslutning till golfbanan med 27 hål och endast 5 minuters bilresa från hamnen i Vilamoura, staden Quarteira och stranden. Hotellet ligger i ett mycket lugnt område för en avslappnad semester. Hotellets stora frukostbuffé ingår i priset. Det finns möjlighet att boka på halvpension som tillval.

Alla dubbelrum finns i hotellets huvudbyggnad med balkonger i riktning mot driving rangen. Dubbelrummen kallas Deluxe. Rummen är på 25 m2, inräknat balkongen, och har en dubbelsäng alternativt två enkelsängar. I dubbelrummet kan man bo maximalt två vuxna samt en baby. Önskar man dubbelrum med plats för en extrasäng, så måste man uppgradera till Deluxe Superior. Deluxe Superior har samma inredning med ett vanligt dubbelrum Deluxe, och det finns plats för ytterligare en säng. Alla rum har gratis wi-fi, luftkonditionering, minibar, hårfön och kassaskåp.På balkongen finns två solsängar, två stolar och ett litet bord. Reception, gym, bar och restaurang finns i hotells huvudbyggnad. Det finns även internet i receptionen och baren. Hotellet erbjuder gratis parkering, alternativt så kan man ställa bilen på golfklubbens parkering.

Hotellet har ett stort trädgårdsområde med pinjeträd och rabatter samt en stor pool i terrasser med vattenfall. Inte långt från den stora utomhuspoolen ligger en spaavdelning med inomhuspool, ångbastu och bastu. Det finns också ett gym, som ligger nära receptionen. Både spa och gym är gratis för våra gäster att använda. Ovanför receptionen finns behandlingsrum, för den som vill unna sig något extra och köpa till diverse behandlingar eller massage.

För den som vill träna golf, så är det bara några hundra meter till driving range,  övningsgreen, klubbhuset samt tee 1, tee 10 och tee 19. 27-hålsanläggningen designades av välkända arkitekten Donald Steel, vars mål var att bevara så mycket av träd och den naturliga vegetationen som möjligt. Många av kanten kantas av vackra pinjeträd, så det gäller ofta att låta driverna vara kvar i bagen och slå ut med den klubba som går rakast för dagen.  

Det är populärt att äta mat på golfklubben, även för gäster som bor på hotellet. Golfklubben har en underbar terrass där man kan se golfare spela in på hål 18, Hotellet har en bar där man också har möjlighet att sitta ute och njuta av något gott att dricka i solen.

För den aktiva, så finns det möjlighet att spela tennis eller hyra cykel. Bokning och betalning sker direkt till hotellets personal. Under sommarmånaderna erbjuder hotellet transfer till Vilamoura samt barnklubb.  

Det är hög kvalitén på maten, som serveras i restaurangen på hotellet. Kostnad för dryck tillkommer vid middagen. I den närliggande staden Quarteira, finns oerhört många restauranger. Vid entrén till VilaSol finns också flera restauranger och ett café. I Vilamoura marina ligger restaurangerna på rad, och det är så många att de flesta har svårt att välja. I Vilamoura finns också ett casino och många barer, för den som orkar ut efter dagens golfrunda.

Den 31/12 är det stor galafest på hotellet. Gäster som väljer halvpension betalar ett obligatoriskt tillägg för middag nyårsafton. Mer information och priser finns i steg 3 under bokningen.

Hotellet reception har öppet 24-timmar om dygnet med personal som finns på plats för att ge den bästa service möjligt samt tipsa gäster om utflyktsmål och restauranger.

Pestana VilaSol hotell ligger drygt 20 minuter ifrån Faro flygplats. Gäster som inte önskar att hyra bil, kan boka transfer.  Stranden i Vilamoura är en av de mest populära längs Algarvekusten. Hotellet har 140 dubbelrum av typen Deluxe och Deluxe Superior. Det finns dessutom flera olika typer av sviter som är placerade i små hus i trädgården, en bit bort ifrån huvudbyggnaden, som kan bokas mot ett tillägg.

Lägenhetshotell

Visa stor Google karta »

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil