Palheiro Golf ligger uppe på en platå, nära Funchal på Madeira. Gäster som bor på Palheiro Village kör en privat väg till golfklubben. Besökande golfare måste däremot köra en allmän väg som slingrar sig uppför branten mot klubbhuset. I tankarna funderar man på om det verkligen kan ligga en golfbana i området, eftersom hyrbilen knappt orkar uppför backarna. Men när man kommer upp på höjden, så breder landskapet ut sig som en vacker trädgård med bedårande utsikt. 

Första hålet har en liten stigning uppför och sluttar vänster, men golfbanan är förvånansvärt platt och lätt att gå fram till hål 16. Det är bra rull på fairway, så hålen spelas ganska korta. På hål 1 och hål 2 så vaktas fairway av diverse träd, så här är det viktigare att träffa fairway än att satsa på en riktigt lång drive. Alla greener på golfbanan är ondulerade, vilket gör att puttningen blir spännande och utmanande. Många fairways är också ondulerade och sluttar mot mitten av fairway. Ibland har man tur att riktigt sneda slag får en bra studs och slutar mitt i banan. På vissa hål måst man var pricksäker på utslaget, annars hamnar sneda utslag i djupa raviner fyllda av vackra växter. 

Hål 3 är en spektakulär par 3 där man står högt på tee och slår ut mot Funchalbukten. Här stannar de flesta golfare till och tar ett foto. Efter korta med trixiga hål 4, så promenerar man förbi tehuset, där man kan köpa något hembakat och gott att dricka. Hål 5 till 9 är flera hål där det finns goda chanser att få ett bra resultat om bollen hamnar på rätt del av greenen. 
Efter hål 9 och hål 13, så är man tillbaka igen vid tehuset. Gäster som inte vill spela 18 hål, kan hoppa från hål 4 till hål 13, om det inte är kö och andra spelare som väntar. 

Hål 14 och 15 är två av banans svåraste hål. Stora bunkrar, sidovattenhinder, mycket ondulerade fairways och svåra greener måste övervinnas för att få ett bra resultat. Hål 16 ser löjligt kort och lätt ut på scorekortet, men låt er inte luras. Är inspelet minsta kort, så rullar bollen tillbaka nedför backen. Greenen ligger nämligen på en brant höjd. Det är först på hål 16, som benen verkligen får jobba för att komma upp till green och sedan vidare upp till hål 17. Pusta ut en stund innan ni slår ut. 

Hål 17 är en dogleg vänster, där man måste välja en kortare klubba på utslaget för att få ett fritt inspel in mot green.  

Det finns även en liten backe mellan hål 17 upp till hål 18, men sista hålet är en kort par 5 nedför mot klubbhuset. Utsikten och träden på hål 18 är fantastiska. Träffar man fairway och får rull på utslaget, så finns det goda chanser att nå green på två slag för de långtslående. Det finns alla möjligheter för alla att avsluta rundan bra på sista hålet. Har man inte presterat ett bra resultat under dagen, så glömmer man ändå snabbt det när man sätter sig på klubbhusterrassen. Vackrare utsikt är svårare att finna på en golfrestaurang. Att maten dessutom är god är en stor bonus. 


Kom ihåg att inte tappa någon boll på parkeringen, för det finns risk att den rullar hela vägen ner till havet. 

 

Visa stor Google karta »

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil