Populära Karnevalsgolfen brukar vara årets mest minnesvärda golfrunda, och det blev det även 2020.

"Det var en toppenkul karneval, nog den bästa av alla hitintills," berättar Ann Larsson. Ann och maken Sven vet vad de pratar om, eftersom de deltagit under ett stort antal gånger. Anns kommentar har fått oss att fundera på hur många år vi arrangerat den roliga tävlingen, men där är vi inte helt överens. Vi tror att första tillfället var 2012, men konceptet har växt med åren och golftävlingen har blivit lite mer skruvad och lättsam. Vet du svaret? Hör då av dig till oss, så vi inte missar vårt jublieum.

Det var ett härligt gäng som i år slöt upp utklädda som clowner, glassgumma, stålkvinnan, rockare, påve, tiger, Lady Gaga, drottning, flera olika hippies, bi, ko, jokrar, magdansös, nyckelpiga, Spindelmannen, cowgirl, Faroaner och många fler roliga figurer. Vi skålade i en bål av Sangria innan dagens 9-hålstävling, där vi spelade en scramble med twist, där vi på fler av hålen hade teman såsom spel med enbart en järnsjua, putta tunnel, besök i bunker och apelsinkorthålet. Som alltid följdes tävlingsdeltagarna av uppskattande publik och många glada tillrop ute på golfbanan och runt klubbhuset.

Till vissa deltagares fasa, så lyckades vi pricka in vårens varmaste dag, vilket var olyckligt när deras utstyrsel hade passat bättre för after ski. Det gällde speciellt dem som valt hermetisk utklädnad av plast, varma huvudbonader samt peruker, vilket tvingade många att fylla på depåerna av diverse dryck. Speciellt illa lämpad var nog den allra sötaste björndräkten, där deltagaren började dagen med en kudde innanför dräkten, men sedan svettades mängder under rundan utan extra stoppning. Det är säkert en av anledningarna till att det inte bor några björnar i El Rompido.  

Kvällen avslutades i dansens tecken och bjöd på många skratt. Bugg och foxtrot dominerade på dansgolvet, men vi han även med en del tvist och Macarena. Till förtäring, så serverades traditionsenligt tapas, jordgubbar, glass, vin och en och annan irish coffee. Vi i personalen hade en fantastiskt trevlig dag, som vi kommer minnas i lång tid framöver.

Nästa år kör vi igen med nya roliga utmaningar på golfbanan. Tvätta dräkten och förbered dig för nästa Karnevalgolf!

Med vänliga hälsningar

Amanda, Katharina, Tony, Britta och Evalena

 

Karnevalgolfen 2020 El Rompido SoloGolf GolfiSpanien