Förutom de underbara sandstränderna mellan Nuevo Portil och Punta Umbria eller Islantilla och Isla Cristina, så finns massor att se och göra runt Islantilla. För den som inte bara vill spela golf så rekommenderas dagsutflykter till vackra och spännande platser inom några timmars bilresa. Fenicier, kartager, romare, västgoter och morer har alla satt sin prägel på södra Spanien.

Sevilla är ett underbart turistmål. Njut av god mat och vackra byggnader eller besök museer, katedralen eller slottet. Sevilla är också en drömplats när det gäller shopping. För den som vill vårda kropp och själ, finns ett underbart moriskt bad i de gamla judiska kvarteren i Santa Cruz.

I området El Condado, väster om Sevilla, produceras en mängd olika unga, vita viner med fruktig smak. De flesta bodegas gör också vinäger. Vinturismen växer i den regionen, men är relativt outvecklad jämför med området runt Jerez. Jerez är inte heller långt bort, och där finns både stora och små bodegas där man kan få lära sig om tillverkning och provsmaka. Jerez har också ett mysigt litet slott där man får en intressant historielektion av duktiga guider. Där finns också en Camera Oscura där man kan se hela Jerez i realtid, utan att ta ett enda steg. Från Jerez är det inte långt till Cádiz, där man inte ska missa ett besök till den äldsta delen av staden.

I södra delen av Huelva finns den stora nationalparken Coto de Doñana, vilket är ett paradis för ornitologer. Där finns också den annorlunda byn El Rocio, där gatorna är av sand och där det mesta kretsare runt flamenco, hästar, sadlar och den stora pilgrimsvandringen i maj.

I norra delen av Huelva i Aracena finns Gruta de las Maravillas, en av världens vackraste kalkstensgrottor med en kristallblå sjö och många salar. I Aracena finns också ett skinkmuseum och många butiker som specialiserat sig på traktens stolthet, jamón iberico eller pata negra skinka från Jabugo. När man kör upp för bergen mot staden ser man grisaren som mumsar på ekollon.

Almonaster la Real är en charmig liten by i norra Huelva, med en av spaniens äldsta moskéer högst upp på toppen av berget vid sidan av tjurfäktningsarenan. Det är mysigt att ströva omkring på kullerstensgatorna. På väg ut ur stan, finns en mycket bra restaurang som serverar traktens specialité, fläskfilé från de berömda grisarna.

I Minas de Riotinto finns flera intressanta utflyktsmål, bland annat ett gruvmuseum, en gruva som man kan besöka samt en annorlunda tur genom gruvområdet i ett gammalt tåg.

Columbus startade sin seglats mot Indien ifrån Huelva. Idag kan man se kopior på de tre skeppen och lära sig mer om Columbus resor i Palos de la Frontera och klostret i La Rábida. Skeppen finns bara några minuters bilfärd från Huelva, på väg mot Doñana.

Utflykter till typiskt vitkalkade spanska byar och städer som Isla Cristina, Lepe, Aljaraque, Ayamonte och Moguer är ett underbart sätt att få blicka in i den spanska vardagen. De flesta städer har också en karneval eller en mässa och nästan alla städer har marknad en gång i veckan. I vår informationspärm kan ni läsa om vilken dag det är marknad i de olika städerna.

Lägenhetshotell i området

Nu finns det åter möjlighet att boka longstay på den populära golfanläggningen Islantilla. Våra gäster bor på lägenhetshotellet The Residences, en kort promenad från klubbhuset. Lägenheterna är ljusa och moderna med utsikt mot golfbanan, poolområde eller närliggande komplex. Våra longstay gäster har fri golf, fri internet samt fri tillgång till hotellets inomhuspool, ångbastu, jacuzzi och gym. Det finns utomhuspooler och områd... Läs mer »
 

Hotell i området

Söker du avkoppling under din semester, välj det nyrenoverade hotellet Double Tree by Hilton Islantilla Beach Golf Resort. Du bor med 1/2 pension, och behöver inte handla, laga mat eller diska. Bli ompysslad med daglig städning. Bilen kan stå parkerad hela vistelsen, för 27 hål ligger precis utanför hotellets entré. Det är bara 50 meter till klubbhuset och driving rangen. Vill du inte köra bil över huvudtaget, boka vår ... Läs mer »