La Antilla var länge ett semesterparadis för spanjorer och portugiser. La Antilla ligger söder om staden Lepe, och har en fantastisk strand. När golfbanan projekterades i området, så delades marken för anläggningen mellan grannkommunerna Isla Cristina och Lepe och området döptes till Islantilla.

Islantilla och La Antilla har sedan många år tillbaka växt ihop. I området finns mängder av restauranger, barer och matbutiker. Allt är inte öppet vintertid, men de restauranger som är populärast bland lokalbefolkningen och serverar bästa maten, har öppet året runt.

I Islantilla finns en av Andalusiens bästa restaurangskolor. Där kan man boka en speciallunch, och njuta av mat av allra högsta klass. Lunchen tar flera timmar med ett stort antal olika rätter, så ingen orkar spela golf samma eftermiddag. Kreativitet, kvalité samt spännande smakkombinationer är vad man kan förvänta sig som gäst. Många av världens bästa kockar är från Spanien, och spansk mat är på frammarsch världen över.
 
Det går en strandpromenad nedanför shopping centret i Islantilla. Där promenerar spanjorerna i sina finkläder varje lördag och söndag. Även barnen använder sina finaste helgkläder när de leker på stranden och i klätterställningarna framför alla tapasbarer, caféer och restauranger. 

Kyrkan i La Antilla ligger i stort sett på stranden. När det blåser från havet sopar och skottar kyrkovärden bort sand från entrén. Inte långt därifrån, i en röd byggnad, ligger vårdcentralen i La Antilla. Närmaste akutmottagning är bara 5 minuter bort med bil, precis innan man kommer in till Lepe. Det finns apotek i Islantilla och även i La Antilla. Bank och bankomater finns i shopping centret. Posten ligger i La Antilla.

Största matbutikerna i området är Mercandona och El Jamón. Inne i Lepe finns mängder av matbutiker och även en saluhall, som har öppet alla vardagar under förmiddagarna. 

Huelva är huvudstaden i regionen med samma namn. Där finns allt man kan tänka sig och som brukar finnas i en storstad. Det tar 35 minuter att köra från Islantilla till Huelva centrum. De flesta gator är enkelriktade i Huelva, så parkera så fort det går och promenera till stadskärnan. Trevligaste området är runt kommunhuset och de olika gågatorna i de kvarteren.

Lägenhetshotell i området

Nu finns det åter möjlighet att boka longstay på den populära golfanläggningen Islantilla. Våra gäster bor på lägenhetshotellet The Residences, en kort promenad från klubbhuset. Lägenheterna är ljusa och moderna med utsikt mot golfbanan, poolområde eller närliggande komplex. Våra longstay gäster har fri golf, fri internet samt fri tillgång till hotellets inomhuspool, ångbastu, jacuzzi och gym. Det finns utomhuspooler och områd... Läs mer »
 

Hotell i området

Söker du avkoppling under din semester, välj det nyrenoverade hotellet Double Tree by Hilton Islantilla Beach Golf Resort. Du bor med 1/2 pension, och behöver inte handla, laga mat eller diska. Bli ompysslad med daglig städning. Bilen kan stå parkerad hela vistelsen, för 27 hål ligger precis utanför hotellets entré. Det är bara 50 meter till klubbhuset och driving rangen. Vill du inte köra bil över huvudtaget, boka vår ... Läs mer »