Söker du avkoppling under din semester, välj Islantilla. Du bor med 1/2 pension, och behöver inte handla, laga mat eller diska. Bli ompysslad med daglig städning. Njut av gratis läsk, vatten och kolsyrat vatten ur din egen minibar på rummet. Bilen kan stå parkerad hela vistelsen, för 27 hål ligger precis utanför hotellets entré. Det är bara 50 meter till klubbhuset och driving rangen. Vill du inte köra bil över huvudtaget, boka vår transfer från Faro eller Sevilla flygplats. Det tar 20 minuter att promenera ner till centrum och den berömda stranden. Islantilla har länge varit en av Spaniens mest kända bad- och golfdestinationer.

Hotellet upplevs mycket trivsamt och har en familjär känsla. Det är byggt för att påminna om ett jättestort hus och inredningen är mycket smakfull med mysiga uteplatser och sittgrupper, låg takhöjd, varma färger, vackra dekorationer och stämningsbelysning. Runt hela hotellet bjuds gästerna på vyer av golfbanan, pinjeträd, poolen och havet. Tee 1 och tee 10 startar vid sidan av varandra, precis vänster om klubbhuset sett från hotellet. Tee 19 startar bakom hotellet.

Det finns gratis wi-fi på rummet, i alla gemensamma utrymmen och även på golfklubben, så den som vill kan utan problem hålla sig uppdaterad med vad som sker därhemma. Hotellet bjuder på det mesta en golfare på semester kan önska sig. Efter rundan kan man slappna av i inomhuspoolen eller jacuzzin. Har du extra energi kan du träna på hotellets gym vid sidan av spa-avdelningen. Det finns en bar och ett rum för kortspel nära restaurangen. I baren är det live musik och dans två gånger i veckan. Alla kvällspigga brukar samlas i baren efter kvällsmaten. Det finns också ett spa med diverse behandlingar och turkiska bad. Det finns en mängd tv kanaler på bland annat engelska och tyska.

Två av dagens höjdpunkter brukar vara morgon- och middagsbuffén, vilket består av ett stort smörgåsbord av alla möjliga läckerheter. Det finns allt från olika sallader, soppor, bröd, skaldjur, olika kött som en kock steker till dig, grytor och ett stort dessertbord. Varje kväll har ett nytt tema. Mest populärt är det andalusiska temat med mycket läcker färsk fisk och skaldjur. All dryck tillkommer vid middagen, och det finns ett stort urval. För den som tycker om goda viner, så driver hotellets ägare en egen vingård i Ribera del Duero där de producerar högklassiga viner under namnet Marques de Velilla. De flesta viner från bodegan finns tillgängliga på hotellets restaurang, och man kan köpa som ett glas eller en flaska till middagen. För den som dricker mycket vin, så finns det möjlighet att boka på ett dryckespaket i samband med bokning, som gäller fri öl, vatten, läsk och vin i samband med kvällens buffé. Paketet kan inte bokas på plats.

Hotellet har 204 rum fördelat på 97 dubbelrum, 88 junior suites, 7 senior suites och 12 bungalows. Alla rum har internet, telefon, luftkonditionering, kassaskåp, hårtork, minibar samt balkong eller terrass.

Dubbelrummen är 27 m2 stora med badrum och balkong alternativt terrass, och kan bokas för 1-2 personer.
Twin Superior, 36 m2, har samma inredning som dubbelrummen förutom att de dessutom har en soffa och ett soffbord. Rummen kallades tidigare för Junior Suite. 
Junior Suite är på 41 m2 fördelat på sovrum, badrum, vardagsrum och en stor terrass. I dessa rum finns möjlighet att boka 1-2 personer plus ett barn på 2-12 år. Rummen kallades tidigare Senior Suite.  
Bungalows på 71 m2 är som små fristående villor vid poolen, och passar perfekt för vänner som reser tillsammans. Huset ser ut som två dubbelrum ovanpå varandra med ett vardagsrum och en stor uteplats. Bungalows är bokningsbara för 3-4 vuxna plus ett barn på 2-12 år.

Det finns gott om parkering vintertid utanför hotellet och det är gratis. Önskar man parkera i hotells garage, så kan man boka och betala det direkt till receptionen.

Den 31/12 är det stor galafest på hotellet. Spanjorerna firar nyår med mycket sen middag, drinkar och dans fram till 05:30. Under nyårsafton serveras ingen middag för gäster med halvpension. Gäster som önskar vara med på galafesten, ska betala ett tillägg på 112 € per person, och då ingår middag, underhållning, drinkar och även lunch på nyårsdagen.  

Det mesta kretsar rund den otroligt vackra stranden och golfbanan i Islantilla. Området är lugnt och behagligt under vinterhalvåret. Under sommarmånaderna invaderas Islantilla av nära hundratusen solbadare. Då är det för varmt och för trångt för de flesta av våra gäster. Många tycker Islantilla är paradiset vintertid, trots att det är lätt att slå bort många golfbollar på den omväxlande och spännande golfbanan.