Thomas Nilsson har slagit ett drömslag på Pinta hål 11. Han beskriver det fantastiska slaget som "bollen som försvann"!

Hål 11 på Pinta är en par 3 på 146 meter. Hålet har en mindre sänka mellan tee och green och framför green vaktar en djup bunker.

Thomas berättar att han tog en lugn sving med järn 5, så att inte bollen inte skulle stiga för mycket i motvinden. Det blev en perfekt bollträff, men bollen gick högt. Thomas var orolig att slaget kanske var för hög och skulle stoppas av vinden, men det räckte hela vägen över bunkern och landade på green. På tee kunde alla se att slaget var spikrakt mot flaggan och att bollen i varje fall borde vara bra.

Det tog ett tag innan hustru Karin, Gunilla och Thomas kommit upp till greenen, men de fann ingen boll? Thomas anade att den kanske ändå tagit i bunkerkanten samt tittade över green. Till slut så hittade de bollen i hål,  till allas stora glädje.

Thomas menar att han hade tur som träffade koppen från 150 meter, men självklart krävs det mycket skicklighet att kunna slå ett sådant slag i motvinden över bunkern. 

Det var Thomas andra HIO.  Han gjorde sin första HIO på Kanarieöarna, och då såg han bollflykten hela vägen.

Alla vi  på SoloGolf | GolfiSpanien gratulerar Thomas, och vi hoppas att han har njutit och firat drömslaget ordentligt.