Golfaren i mars spelades på Quinta do Vale, en 18-hålsbana på gränsen mellan Portugal och Spanien. Golfaren är en bästboll poängbogey, där deltagare anmäler sig med valfri partner.  Quinta do Vale är ritad av Seve Ballesteros som även rent fysiskt signerat banan med en bunker utformad som ett stort ”S” på 10:e hålet. Banan har par 72 och är unik såtillvida att den innehåller varder 6 stycken hål som är par 3 – 4 – 5. En kul om än annorlunda bankonstruktion.

Det var en vacker och klart skinande morgonsol, som mötte de deltagande spelarna när de samlades för incheckning i klubbhuset. Tyvärr blåste under deagen en kall nordlig vind, som gjorde hålen extra utmanande. Solen steg dock högre efterhand och i kombination med den något kuperade banan så höll gästerna värmen uppe. Vinden orsakade dock besvär vid bollarnas färd mot de tänkta målen, och det var många som hamnade i något av vattenhindren på golfbanan.

El Rompido vann lagtävlingen med 1 poäng

Nytt för i år var en lagtävlingen mellan de tre bästa paren från respektive resort. Majoriteten av spelarna kom som brukligt från El Rompido, men även övriga resorter hade samlat tre till fem par för att kämpa om denna nya titeln. Det blev en mycket rafflande poängsammanställning som till slut ändade i att Lag El Rompido vann tävlingen på totalt 119 poäng före Carvoeiro på 118 poäng.

Hård kamp om prisplatserna

De åtta bästa paren premierades med pris. Dessutom delades klappepris och diverse specialpriser ut i samband med prisutdelningen direkt efter runda i klubbhuset.

Bästbollen vanns av de två långtslående herrarna Mikael Edvardson och Stefan Johansson, med 42 poäng. På andra plats kom paret Eva och Leif Almtorp med samma poäng. De senare fann dock tröst i att stå som vinnare av den andra och nästan lika viktiga klassen, nämligen bästa Äkta Makar. På tredje plats kom Kirsten Jordy och Geoffrey Reynolds med 40 poäng.

Openklassen vanns, liksom även förra året, av Leif Franzén. Leif hade 82 slag brutto.

Närmast hål avgjordes som brukligt på hål 16. Med 388 cm från flagg, så var Kerstin Erlansson från destinationen Punta Umbria närmast av spelarna från röd tee,  emedan det från gul tee var Geoffrey Reynolds från Carvoeiro som hamnade närmast, 124 cm från koppen .

Längsta utslag på hål 7 hade Jannicke Flesland, Salgados, med en imponerande drive på över 200 meter. Bland herrarna vann Mikael Edvardsson med en drive på nära 250 meter.

_____________________________________________________________________________

Placering

Namn

Poäng

 

1

Edvardsson, Mikael  |  Johansson, Stefan

42

 

2

Almtorp, Leif  |  Almtorp, Eva

42

SHC

3

Reynolds, Geoffrey  |  Jordy, Kirsten

40

 

4

Hedin, Anders  |  Hedin, Anci

40

SHC

5

Sanner, Lillen  |  Brandt, Ullakarin

40

SHC

6

Gran, Karl Erik  |  Rojahn, Björn

37

 

7

Franzen, Leif  |  Franzén, Gun

36

 

8

Carlsson, Rolf  |  Carlsson, Eva

36

SHC

9

Björkman, Christer  |  Björkman, Britt-Mari

36

SHC

10

Wallgren, Kjell  |  Dahlén, Annika

36

SHC