Golfaren 12/3 Costa Esuri

Golfaren på Costa Esuri spelades i underbart väder med 26 graders värme, vindstilla och utan moln på himlen. Costa Esuri tillsammans med tävlingsledningen hade gjort ett bra förarbete för att få till en bana i toppskick för spelarna. Fairways och ruff var välklippta och greenerna var riktigt härligt gröna med bra rull.

Spelade från nästintill alla GolfiSpaniens resort deltog, vilket gav en trevlig blandning av spelare i det fullbokade startfältet. Det fantastiska vädret bidrog till att alla spelare överlag presterade väldigt fina resultat och det slutade med en tät strid om platserna i toppen. Vinnare av mars månads Golfaren blev tillslut Bengt Odenholm och Maie Reinart från Vila Sol med 43 poäng. Genom deras fina insats kammade de även hem troféen för priset Bästa Äkta makar. På andra plats och inte långt efter segrarna placerade sig Netty Börjesson och Peter Örtendahl från El Rompido med fina 40 poäng. Det var även 40 poäng som krävdes för att knipa tredje platsen, vilket Lars och Bibi Juhlin från Punta Umbria lyckades göra.

Närmast hål av herrarna på hål nummer 12 var Klas Falk 4,62 meter ifrån flaggan. Av damerna var det Catarina Testart Jonsson som landade bollen endast 2,40 meter ifrån hålet.

Det var en svag motvind som mötte spelarna på hål 18 där Längsta drive skulle avgöras. Ändå lyckades Lennart Persson ifrån Islantilla få till en riktig pärla på hela 239 meter. Från röd tee var Gun Franzén bäst när det gällde, och fick till den längsta drivern från röd tee på 178 meter.

Vi säger stort grattis till pristagarna och ett stort tack till alla som deltog i mars månads Golfaren. Det blev en dag vi sent lär glömma! 

Topp 20-placeringar:

 
Namn
Destination
Poäng
1
Bengt Odenholm/Maie Reinart
Vila Sol
43
2
Netty Börjesson/ Peter Örtendahl
El Rompido
40
3
Bibi Juhlin/ Lars juhlin
Punta Umbria
40
4
Gun Franzén/ Leif Franén
El Rompido
39
5
Kirsten Jordy/ Geoffery Reynolds
Carvoeiro
39
6
Björn Larsson/ Margareta Larsson
El Rompido
39
7
Sidsel Rinvik/Benz Karlsson
Costa Esuri
39
8
Marianne Iversen/ Christer Iversen
Costa Esuri
38
9
Marit Svendsen/ Leif Svendsen
Costa Esuri
38
10
Marianne Persson/ Lennart Persson
Islantilla
37
11
Barbro Klock/ Bjarne Klock
Punta Umbria
37
12
Anne-Marie Möllegaard/ Hans Möllegaard
Punta Umbria
37
13
Margareta Setterlund/ Tore Olofsson
El Rompido
37
14
Anna-May Lindqvist/ Marianne Lundqvist
El Rompido
37
15
Birgit Falk/ Klas Falk
Punta Umbria
36
16
Anita Nygren/ Lars Dunér
Carvoeiro
35
17
Ingrid Fryklöf/ P-O Fryklöf
El Rompido
35
18
Elisabeth Kronqvist/ Elisabet Kronqvist
Punta Umbria
34
19
Eva Carlsson/ Rolf Carlsson
El Rompido
33
20
Anita Andersson/ Leif Andersson
Carvoeiro
33