Resultat Golfaren 20/11

Att ha tur med vädret var något i underkant när tävlingen på Salgados spelades under torsdagen, då 32 par anslöt för att göra upp om titeln som november månads Golfare. Morgonens regnmoln skingrade sig strax innan start och vi bjöds på ett vackert väder med behaglig golftemperatur under hela varvet. Det var första gången som GolfiSpanien | SoloGolf arrangerade Golfaren på Salgados golfklubb och banan gjorde ett väldigt gott intryck på deltagarna, med välputsade spelområden och naturskön miljö.

Allra bäst intryck gjorde banan troligtvis på Hans och Christina Broqvist, som tog hem segern med hela 43 poäng. Paret gjorde en utomordentlig prestation och vann även klassen för Äkta Makar. Det var en jämn kamp om första priset, då Björn och Toril Skoglunn kom in på samma resultat men snuvades på den ädlaste medaljen tack vare något högre spelhandicap. Tredjeplatsen  kammades hem av Marianne och Per-Olov Eriksson med 42 poäng.

Närmast hål på hål 3 var Mileva Lundgren i damklassen med 3,50m samt Lars-Erik Eriksson i herrklassen med 5,25m. Två långa drives fick vi även vittna om, då Marianne Eriksson och Jan-Erik Dacke fyrade av varsina guldträffar när pressen var som hårdast.

I Openklassen stod Per-Olov Eriksson som vinnare med en bruttoscore på imponerande 75 slag, tre över par.

Utöver golfspel bjöds vi direkt efter rundan på en rundvisning av lägenheter i Villas das Lagoas samt en drink i hotellets nya restaurang. Vi förflyttade oss sedan till prisutdelningen som hölls på Salgados Grande Hotel som ligger i direkt anslutning till golfklubben. På femte våningen fick vi njuta av vin och canapéer, ett stort och smakrikt prisbord samt ett skådespel av blixtar som drog in över havslinjen. Sammanfattningsvis hade vi en dag med fina prestationer från samtliga deltagare och en miljö värd att återvända till.

Nästa Golfaren spelas den 25/12 på El Rompido i Spanien. Håll utkik för länk till anmälan som kommer inom kort.

 

Topp 10

1 Broqvist,Hans/Boqvist,Christina 43
2 Skoglunn,Björn/Skoglunn,Toril 43(SHC)
3 Eriksson,Marianne/Eriksson,Per-Olov 42
4 Edlund,Kjell/Edlund,Agnete 41
5 Möller,Anders/Lundgren,Mileva 40
6 Fjellman,Louise/Fjellman,Roger 40(SHC)
7 Dacke,Jan-Erik/Malmström,Bo Magnus 38
8 Öhrström,Willy/Öhrström,Gunilla 38(SHC)
9 Rennemo,Fred/Brovold,Unni 38(SHC)
10 Rhodes,Nigel/Rhodes,Freda 37

 

Openklassen

Per-Olov Eriksson, 75 slag

Äkta Makar

Hans och Christina Broqvist, 43 poäng