Golfaren för december månad blev en varm historia. Bara 7 dagar till julafton, så gick temperaturen upp till 19 grader i skuggan med strålande solsken. Det var dock inte bara solsken i sinnet hos flera, trots det trevliga sällskapet. Bellavista är en svårspelad golfbana, och har man inte turen på sin sida och dagsformen, så är det inte svårt att få streck på de flesta hål. Det vet vi alla som spelat där flera gånger, men denna månad var ruffen tuff, fairway mjuk och de vackra pinjeträden fångar nästan alla bollar som går vid sidan av fairway.

Erling Wiik från Norge höll bollen i spel, undvek de flesta 3-puttar och vann på 31 poäng. Erling har toppat formen till december månad och har spelat bra i tre veckor. Han reser strax  hem  till snön, så några fler segrar hinner han inte med detta år. Det var sedan hårt om platserna efter Erling. Kirsten Jordy, Danmark, på andra plats hade 29 poäng, följd av Tore Jakobsson på 29 poäng och även Mats Andersson på 29 poäng, båda från Sverige.

Openklassen vanns av Geoffrey Reynolds, Danmark, på 88 bruttoslag. Bellavista är en golfbana som passar Geoffrey bra, eftersom han för det mesta slår rakt.

Anmärkningsvärt är att ingen lyckades träffa greenen på hål 3 för tävlingen närmast hål. Flera damer var nära, men ingen lyckades få bollen att stanna kvar på det utmanande men korta korthålet. Priserna går vidare till nästa Golfaren på Islantilla den 18/1. Där blir det alltså 2 närmast-hål tävlingar.
Längsta drive vanns av Niclas Herneteg, Sverige. Längsta drive damer vanns av Kristen Jordy, Danmark.

Lagtävlingen Irish Rumble vanns på 72 poäng av Svein Jacobsen, Norge; Solveig Jacobsson, Sverige; och Erling Wiik, Norge. För att komma på andra plats krävdes 67 poäng och det hade Jörgen Harmark, Danmark; Björn Larsson, Sverige; samt Jorunn Wiik, Norge.
Ett stort grattis till alla pristagarna.

Bellavista golfklubb har ordnat så att alla som spelade tävlingen får en gratis runda på Bellavista, som kan användas när det är mera rull och golfbana mera lättscorad. Vi tackar golfklubben för att de är så generösa. Greenfeebiljetterna delas ut av tomten i samband med julmiddagen.