Säsongen 2019-2020

Golfvärd

Vi har personal på plats som arrangerar golftävlingar under perioden 1/10 - 25/4. Övriga månader så är resmålet öppet för bokning, men det arrangeras inga tävlingar och bor ingen personal på destinationen.

Tidbokning på destinationen

Gäster med golfmedlemskap med fri golf på golfbanorna Sur och Norte får automatiskt tre förbokade starttider per bokad vecka. I tillägg arrangeras 9-håls sällskapsgolf på lördagar, så kallad Lördagsgolf, dit gäster kan anmäla sig. Resterande golftider bokas direkt med golfklubbens personal, tidigast sju dagar före önskad speldag. Information om speldatum, tävlingsdagar och gruppindelning får kunden via en länk till en sida som kallas Golfkalender, som skickas via e-posten Viktig Ankomstinformation en månad innan ankomst.

Våra förbokade starttider är normalt en blandning av morgon-, middag och eftermiddagstider, men starttiderna varierar under olika månader beroende på säsong och beläggning på golfbanan.

På flera golfbanor i södra Europa så använder man start från både hål 1 och hål 10 under högsäsong. Det gör man bland annat på El Rompido Sur. Det innebär att klubben använder två startgrupper, ett morgonpass och ett eftermiddagspass. Samtliga golfare som spelar spelar på morgonen spelar då mellan 08:00 - 10:20. Eftermiddagspasset börjar normalt med första start runt  klockan 12:50. Mellan 10:20 - 12:50 kan man inte starta, eftersom det är varvtider, då gäster från morgonpasset som startade på hål 10, ska slå ut på hål 1 för att spela sina sista 9 hål.

På El Rompido Norte är det normalt endast start från tee 1. På El Rompido Sur är det också normalt endast start från tee 1 under lågsäsong.

Gäster som önskar att spela mer än de tre förbokade golfrundorna per vecka och 9 hål Lördagsgolf, bokar själva ytterligare starttider direkt med golfklubbens personal, tidigast sju dagar innan speldatum. Det finns inga restriktioner angående tid för spel. Observera att det under vissa perioder kanske inte kommer att finnas ytterligare starttider, vid sidan av de tre förbokade tiderna och möjligheten att spela Lördagsgolf, där gästen har möjlighet att fullföra 18 hål innan det blir mörkt. Sur är då en perfekt golfbana när det inte finns lediga starttider för en hel runda. Gästen kan spela 3, 7, 9 eller 11 hål och ändå avsluta nära boendet och klubbhuset.

Läs mer om fri golf

Gruppindelning

Under stora delar av vintersäsongen delas våra gäster in i två golfgrupper, för att det ska bli en rättvis fördelning av förbokade starttider.

Läs mer om starttider och gruppindelning

Fri golf | Boka starttider innan ankomst

Gästen meddelas via Ankomstbrev och sidan Golfkalender vilka dagar som är förbokade under kalendermånaden som kommer. Tre starttider förbokas per vecka. Gäster som önskar spela 9 hål sällskapsgolf första lördagen på plats, ska anmäla det via Ankomstfomruläret. Golfkalender för förbokade starttider finns på internet och uppdateras inför varje ny månad. Egna Bokade Starttider kan bokas tidigast sju dagar innan speldatum direkt med personalen på golfklubben via telefon eller e-post. Samma restriktioner gäller före ankomst som på plats. Läs mer om starttider

Fri golf | Boka starttider efter ankomst

Egna Bokade Starttider kan bokas med golfklubbens personal tidigast sju dagar innan speldatum. Gå till shopen och fråga om det finns någon ledig starttid för 9 eller 18 hål i klubbens tidbokning.  Bokning av Egna Bokade Starttider på plats bör ske med personal i pro shop, för att undvika möjliga misstag när det gäller bokat datum och tid. Lämpligt är att lämna fram Golfkalendern, så skriver personalen in starttid på önskat datum samt deras namn som bekräftelse. Har ni inte med Golfkalendern, be att få någon form av kvitto på den bokade starttiden och samt namnet på personalen som bokat. Undvik att boka på telefon efter ankomst, eftersom ni inte kan få kvitto på bokad starttid.

Gratis spel på eftermiddagen för den som orkar mer än 18 hål

Våra gäster som har medlemskap med fri golf har möjlighet att gratis spela ytterligare hål under eftermiddagen vid mån av plats. Eftermiddagsrundan kan inte förbokas. Ta kontakt med personalen i pro shopen efter förmiddagens spel.

Flexi-greenfee

Det finns rabatterade Flexi-greenfeebiljetter att köpa till för gäster som har medlemskap med fri golf. Flexi-greenfeebiljetter bokas i steg 3 av bokningen och där visas aktuella priser. Flexi-greenfeebiljetter är giltiga på flera golfbanor i regionen. Det är ett perfekt komplement för gäster som vill vara garanterade mer än tre 18-hålsrundor per vecka. Flexi-greenfeebiljetter kan fördelas fritt mellan gäster som har samma bokningsnummer, men greenfeebiljetterna kan inte användas av någon som inte står på bokningen.

Tävlingsverksamhet

Gäster som bokat medlemskap med fri golf, erhåller tre förbokade starttider per vecka. I samband med två av dessa starttider finns möjlighet att delta i våra tävlingar. Gäster som inte önskar att delta i tävlingen spelar istället sällskapsgolf, före eller efter tävlingsdeltagarna. Vilka tävlingar som arrangeras och vilka dagar framgår av Golfkalender.  

En tävling per vecka spelas som lagtävling. Tävlingsformerna varierar varje vecka. Vanliga tävlingsformer är olika former av scramble, shamble, irish rumble, färgslaget och bästboll.

En tävling per vecka spelas som par- eller individuell tävling. Tävlingsformerna varierar under en månad och även hur tävlingen lottas. Vanliga tävlingsformer är irish greensome, trisome, dam- och herrgolf samt en individuell slaggolftävling med två klasser i slutet av varje månad som heter Månadens Golfare. 

Planerade banarbeten

El Rompido genomför vanligtvis banarbeten under mitten av september och mitten av maj. Under dessa perioder kan en av golfbanorna vara stängda under några dagar, men det är alltid minst 18 hål öppet för spel.


Paket med greenfee biljetter

Gäster som bokat ett paket med greenfeebiljetter, inte medlemskap med fri golf, kan boka starttider i samband med beställning. Greenfeebiljetter får fördelas fritt mellan gäster med samma bokningsnummer.

Extra greenfee

Det finns greenfeebiljetter att köpa till för gäster som bokat ett paket med greenfeebiljetter, inte medlemskap med fri golf. Extra greenfeebiljetter bokas i steg 3 av bokningen och där visas aktuella priser. Extra greenfeebiljetter kan fördelas fritt mellan gäster som har samma bokningsnummer.

 

 
 
 

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil