Costa Esuri Oeste har varit en av kustens absolut bästa golfbanor. Den har bra dränering och bermudagräs, vilket gör den perfekt för vintergolf med mycket rull på fairway. Det är också en bra golfbana för den som behöver golfbil. Det är sällan det är förbud mot golfbilar, även efter en ordentlig regnskur. Golfklubben var stängd under sex månader på grund av ekonomiska problem. Under hösten 2014 öppnar golfanläggningen igen under ny ledning som har stora ambitioner för golfbanan och området.  

Oeste betyder väst, därför att banan ligger så långt västerut man kan komma utan att korsa gränsfloden till Portugal. Betyget blev skyhögt för den trevliga layouten när golfbanan öppnade år 2006. Golfanan har stora variationen med korta och långa hål samt intressanta greenområden. Redan första månaden så var fairways och greener i fantastisk kondition. Oeste är lätt att gå och den ligger vackert intill Guadiana, gränsfloden till Portugal. Från flera hål kan man se floden och den mycket vackra bron.

Oeste har uppskattats av våra gäster på grund av den mycket goda skötseln. Dessutom så har det varit stor tillgång till golfbanan på grund av att den stora hotellanläggning som byggs på Costa Esuri ännu inte är färdig. Många gillar också att det inte finns några hus eller lägenheter i nära anslutning till banan. De som har slice och hook behöver inte oroa sig för att hamna i någons trädgård.

All incheckning för spel sker i pro shopen längst ned i klubbhuset. Pro shopen är liten, men säljer bollar, handskar, pegs och en del kläder. På översta våningen i klubbhuset finns stora omklädningsrum med duschar samt många toaletter. Där finns också ett stort samlingsrum med en restaurangdel, en bar, en lounge med gratis trådlös internetuppkoppling samt en terrass. I loungedelen finns stora soffor och fåtöljer för den som vill följa med på diverse golftävlingar och andra sportevenemang på tv. Klubbhuset är helt nytt och har allt man kan önska sig. Det enda negativa man kan säga om klubbhuset är att det är maskulint i sin interiör, och att det är låg mysfaktor. Terrassen är också placerad för stekheta somrar, så alla vintergolfare måste sitta längst ut mot driving rangen för att få sol.

Golfrestaurangen erbjuder en stor variation av mat. Där finns lyxiga helg- och kvällsmenyer, för den som vill unna sig något extra. Där kan man välja mellan flera olika förrätter, sallader, varmrätter och desserter. Klubben har också ett stort urval av goda viner till vettiga priser. I baren finns det mesta man kan tänka sig, och det är inte långt att gå hem för våra gäster. Det finns allt för den som vill ha en stadig brunch med ägg och bacon, klubbsandwich, olika burgare samt ett stort urval av sallader och en del pastarätter.

Det finns en driving range precis utanför pro shopen. Där ligger också en puttinggreen med många onduleringar, vilket är stimulerande och roligt att träna på för putt och chippar. Det finns också en övningsgreen och övningsbunker för inspel.

Specialpris långtidshyra

Betalas direkt till pro shopen

Golfbil20 €-dag 240 € - månad 600 € - år

Elvagn 9 €-dag 110 € - månad 270 € - år

Vagn 2 €-dag 20 € - månad 50 € - år

Lägenhet

Visa stor Google karta »

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil