Vi rekommenderar våra gäster att boka hyrbil inför kommande vintersäsong redan under juni eller juli månad. Hyrbilsföretagen har uppdaterat vårens prislistor, det finns fortfarane många hyrbilsmodeller att välja mellan och diverse kampanjer. Vi samarbetar med flera hyrbilsuthyrare. Vi har sammanfattat fördelarna och jämfört två av hyrbilsföretagen nedan för gäster som flyger till Lissabon eller Faro.

Det är ju inte bara själva bilmodellen och priset som man ska ta hänsyn till när man bokar hyrbil. Det är väldigt viktigt att jämföra villkor, innan man bokar. Anledningen till att vi samarbetar med flera hyrbilsfirmor, är så att vi kan erbjuda våra kunder olika bilmodeller, prisklasser och villkor.

Via vår sökmotor, högst upp till vänster på vår hemsida, så finner ni alla tillgängliga hyrbilar och priser. Vid sidan av varje bilmodell och pris, så finns en Läs mer länk. Tryck på länken för att få upp en ny hemsida med lättläslig information om villkor.

Alternativ 1

En av hyrbilsfirmorna vi samarbetar med erbjuder specialvillkor för våra gäster och nu också en kampanj. Det ingår en gratis extra förare, ingen avgift för att köra i Spanien samt maxpris för självriskelimineringsförsäkringar som motsvarar kostnaden för 21 dagar och rättvis bränslepolicy där bilen ska återlämnas med samma mängd bränsle i tanken som när hyrbilen hämtades.

Om någon eller flera av punkterna nedan överensstämmer med era önskemål, så är hyrbilsfirman ett bra alternativ.

  • Önskar köra hyrbilen i Spanien.
  • Hämtar och lämna bilen under kontorstid mellan kl. 08:00-20:00
  • Önskar att två förare ska kunna köra hyrbilen utan kostnadstillägg
  • Önskar att köpa till självriskelimineringsförsäkring.

Alterantiv 2

En annan hyrbilsfirma erbjuder möjligheten att hämta bilen fram till 24:00 utan extra avgift för service utanför kontorstid, rättvis bränslepolicy där bilen ska återlämnas med samma mängd bränsle i tanken som när hyrbilen hämtades och långtidsrabatt på priset även under högsäsong.

Om någon eller flera av punkterna nedan överensstämmer med era önskemål, så är hyrbilsfirman ett bra alternativ.

  • Önskar hyrbilen under oktober eller april månad. Hyrbilsfirman har en kampanj och erbjuder ett reducerat pris.
  • Hämtar bilen mellan 20:00 - 00:00.
  • Önskar endast köra i Portugal.

Alterantiv 3

Vi avvaktar angående bokning av hyrbilar från en av våra mest uppskattade samarbetspartners de senaste 10 åren. Det är ett av Portugals största hyrbilsföretag, som alltid har erbjudit hög service nivå. Tyvärr har företagit idag så allvarliga ekonomiska problem, att vi i nuläget inte kan acceptera några bokningar. Läs mer om hyrbilsbranschen nedan.

Tuffa tider för många hyrbilsuthyrare

Hyrbilsbranschen är instabil. Konkurrensen är mycket hård. Priserna har sänkts i omgångar under de senaste 8 åren. Numera tjänar de flesta företag endast pengar på olika extra tillval, som självriskelimineringsförsäkringar, ålderstillägg, avgifter för extra förare och avgift för att köra i Spanien eller Portugal.

Därför är det så viktigt att jämföra villkor, och inte bara pris, när man bokar. Flera hyrbilsuthyrare har bränslepolicy där kunden betalar dyrt för bränslet, och att bilen sedan ska återlämnas med tom tank, vilket är omöjligt och innebär att de alltid tjänar lite extra.

Flera aktörer, stora som små, har försvunnit från marknaden. Bland annat två hyrbilsföretag som vi tidigare har samarbetat med.

Våra kunder får pengarna tillbaka

Vi har numera en klausul under Särskilda Villkor som endast omfattar Hyrbilar. Om hyrbilsleverantören går i konkurs eller inte längre kan leverera hyrbilar, så återbetalar vi samtliga inbetalda pengar för hyrbilen till kunder som ännu inte hämtat hyrbilen. Ingen övrig kompensation utbetalas. Vi kommer även att erbjuda våra kunder alternativ från andra hyrbilsuthyrare med möjlighet till ombokning, men vi kan aldrig garantera att samma pris eller villkor som för ursprungliga bokningen.