Utflykt till Jerez torsdag 21/2


Följ med till vårt mest populära utflyktsmål. Se hästar dansa, lär er om livet i Spanien när regionen var morisk, se hela stan i nutid utan att förflytta er och njut av olika sherry.
Pris inkl. buss, guidning, provsmakning och alla inträden:

Från Islantilla, El Rompido och Punta Umbria - 50 € per person.
Från Isla Canela och Costa Esuri – 55 € per person vid minimum 6 anmälda.

Tryck här för att komma till bokningsformuläret

Jerez är en mysig stad, känd för sin kungliga ridskola och sina många bodegas. Väl framme i Jerez, så blir vi avsläppta i centrum. Där har vi en kort stund att se oss omkring eller ta en förmiddagsfika (tentempié) på något av de många caféer och barer som finns.

11:30 kommer bussen för att hämta upp oss igen. Vi börjar dagen med den berömda ridskolan och deras show där hästarna dansar. Ridskolan är fantastisk, även för dem som normalt inte gillar hästar. Showen varar i 1 ½ timme, och sedan kör bussen oss till Alcázar de Jerez. Där är det dags för nästa upplevelse och en guidad tur av det gamla palatset, arabiska badet och moskén. Dessutom ska vi upp i tornet till specialkameran som kallas Cámara Oscura, vilket är ett ljustätt rum med ett hål i taket, som fungerar som ett ljusobjektiv. Det ger en 360 graders utsikt över hela Jerez på en stor platta. Vår guide berättar om stan och alla berömda byggnader vi ser.

Palatset från 1000-talet ligger precis intill katedralen och Plaza de Arenal. De som önskar slår sig ner på någon av restaurangerna eller barerna och beställer något kallt att dricka, mat eller tapas. Vi samlas igen 16:30.

Dagen avslutas med ett besök på Bodegas Rey Fernando de Castilla, där vi lär oss det mesta om sherry av kända norska oenologen Jan Pettersen. Sedan Jan kom till bodegan år 1999, så har Rey Fernando de Castilla fått ett antal utmärkelser. De satsar på kvalité och har många topp restauranger och berömda personligheter som kunder. Jan visar runt och förklarar processen från vinstock och druva till färdig produkt. Vi kommer att få prova Classic Fino, Classic Amontillado, Antique Palo Cortado och Antique Pedro Ximenez och till detta får vi lite olika tilltugg som bland annat oliver och manchego ost. Efter provsmakningen har alla möjlighet att handla till priser som motsvara 20% rabatt på spanska butikspriser. Den som vill unna sig något alldeles extra kan köpa en flaska Unico, vilket är samma Gran Reserva Brandy som spanska kungen tycker om att smutta på.

Välj skor som är sköna att promenera i. Extra kläder, regnkläder, paraply eller annat som ni inte behöver kan lämnas i bussen. Anmälan måste göras via vår hemsida. Länken finns under Nyheter eller direktlänken http://www.golfispanien.dk/Bokning/Boka-Utflykt-Jerez.html.
Eftersom anmälan finns på flera resmål och det är mycket begränsat med platser, så gäller det att boka snabbt om man vill med. Gäster som inte har dator, ska be vår personal snabbt skicka in en anmälan. Sista anmälningsdag är lördag 16/2 kl. 20:00, alternativt när utflykten är fullbokad.

Max antal på turen är 40 personer. Minimum antal deltagare är 15 personer. Först till kvarn gäller. Kudde kan medtagas på bussen.

06:15 Avresa från Isla Canela
06:25 Avresa från avfart 131 Costa Esuri
07:00 Avresa från Islantilla
07:35 Avresa från El Rompido
07:50 Avresa från Punta Umbria

Välkomna!
GolfiSpanien