Säsongens sista Golfaren spelades igår på El Rompidos södra bana, Sur. Golfbanan var i toppenskick och vädret var som den allra bästa högsommardag med strålande sol och 28 grader, svalkande vindar och klarblå himmel. Direkt därefter tävlingen hade vi fest vid poolbaren med räkor, såser, bröd, fem olika sorter ostar, kex, oliver och goda viner. Prisutdelningen startade kl 21:00 och då var det 23 grader i skuggan.

Det var spännande och jämna resultat både i lagtävlingen samt den individuella tävlingen. Lillian Krokan, Norge, vann tävlingen och statyetten Golfaren 2012-2013. Björn Larsson, Sverige, delade andraplatsen med Pirkko Saari, Finland, och Ulf Jakobsson, Sverige. Det skiljde bara ett poäng upp för trion, men det blev alltså norsk vinst i april. Över lag var de individuella resultaten mycket bra, och det krävdes hela 30 poäng eller bättre för att komma topp 10. 

Aftonen avrundades med mörkröda, stora, saftiga jordgubbar från Huelva trakten med kondenserad mjölk och chokladsirap tillsammans med ett dessertvin från en vingård i Bollullos del Condado, som vi nyligen besökt på vår bussutflykt i april. Livet blir inte så mycket bättre än en dag som denna, konstaterades från flera av deltagarna.

Längsta drive vanns för damerna av Gunilla Jakobsson, Sverige. Olle Johansson, också han från Sverige, slog längst bland herrarna.

Lagtävlingen vanns på 80 poäng av Pia Johansson, Runar Andersson, Lillian Krokan och Ulf Jakobsson. På andra plats, bara en poäng från seger, kom Monica Wirack Nilsson, Karl-Heinz Herbert och Lars Bergman. På tredje plats med 76 poäng kom Margareta Larsson, Lena Bergman, Pirko Saari och Björn Albinsson.

Openklassen vanns av Mikael Lytts, Finland, med 87 slag. Första plats i damklassen vann Pia Johansson, Sverige, på 92 slag.

10 bästa individuella resultaten

1 Lillian Krokan 34
2 Björn Larsson 33
3 Pirkko Saari 33
4 Ulf Jakobsson 33
5 Lars Bergman 31
6 Björn Albinsson 30
7 Olle Johansson 30
8 Pia Johansson 30
9 Margareta Larsson 30
10 Ronnie Nilsson 30